7 tips til deg som vil ta en tatovering

Å ta en tatovering bør ikke være en impulshandling. Det lille eller store kunstverket skal sitte på kroppen din resten av livet, og derfor skal du tenke nøye gjennom en del ting før du setter deg i stolen. Her følger mine beste råd til deg som vil ta en tatovering:

2013-10-11 13.21.45

1. Vit hva du vil ha!

Trender forsvinner – Tatoveringen er permanent!

Tidene forandrer seg, du vil forandre deg, men tatoveringen blir den samme år etter år, så det er ikke som å klippe eller farge håret, som vokser ut igjen. Tatoveringen er utrolig vanskelig å bli kvitt dersom du en dag angrer. Vær tålmodig i din søken etter din tatovering. La være å impulstatovere deg ved første og “beste” anledning. Ved valg av motiv er mulighetene mange. Velger du ferdig- lagde motiv (flash), er sjansene store for at flere har den samme. Er Du ute etter noe mer spesielt (custom), ta deg tid til å finne en tatovør som har en tegnestil som passer din smak. Spør alltid om å få se arbeider Tatovøren har laget. Det er veldig vanlig å velge et for lite motiv første gangen, som da er veldig lett å angre på. Jeg pleier å si at tatoveringen krymper psykisk etter en stund, fordi man blir vant til den. De fleste ønsker at den skulle vært større. Tenk litt større med en gang, velg en størrelse som ser pen ut på den kroppsdelen du vil dekorere. En annen viktig ting er å aldri la noen andre påvirke deg for mye på valget av hverken motiv eller størrelse. Det er din kropp og din tatovering, så du bestemmer. Men tatovøren har selvfølgelig mer erfaring når det gjelder hva som er fysisk mulig, og hva som holder i lengden. Og jo mindre tatovering du tar, jo mindre detaljer kan du ha i den.

2. Tenk over plasseringen.

De fleste som vet hva de vil ha tatovert, vet også hvor den helst skal være. Den første tanken du fikk er som regel den beste for deg. Velg en plassering som føles riktig for deg. Tenk etter om du vil at den skal synes godt for alle, kun for deg selv, foran eller bak på kroppen, symmetrisk eller ikke, stor eller liten… Jeg anbefaler at du holder deg unna hals, hender og ansikt hvis du ikke allerede er godt dekket med tatoveringer fra tidligere. En slik plassering passer som regel ikke for unge mennesker som kanskje ikke har funnet livets vei ennå. Selv om vi i Norge opplever en stadig stigende aksept for voldsomt tatoverte folk er det ikke nødvendigvis slik alle steder i verden. Man kan oppleve på utenlandsreiser at tatoverte fortsatt blir stigmatisert og møter mange fordommer. I verste fall kommer man ikke ut fra flyplassen..

2014-02-15 15.03.443. Velg riktig tatovør!

Først og fremst, når du vet hva du vil ha tatovert på kroppen, må du finne den tatovøren som gjør det best. Forhør deg litt omkring og finn en tatovør du føler deg komfortabel med. Selvfølgelig er det mange faktorer som gjør at man fort får en favoritt, som personlighet, beliggenhet, tegneferdigheter eller godt rykte, men hvem du enn bestemmer deg for å gå til, sørg for at tatovøren utfører arbeidet i et veletablert tatoveringsstudio og som følger forskriftene etter loven. Ikke la deg lure av en venn av en venn som tatoverer hjemme, det vil mest sannsynlig resultere med problemer, og de kan være livsfarlige.

Går du til en uerfaren tatovør eller en som slurver med hygienen, kan du ende opp med Hepatitt, HIV, MRCA, Syfilis, Tuberkulose, stygge infeksjoner eller i beste fall en stygg tatovering som er vanskelig og dyr å fjerne.

2013-12-04 22.10.144. Ikke la prisen styre deg!

Kvalitet måles ikke i tid. En god Tatovør er effektiv, da han har full kontroll på hva han driver med. At du er stolt av din nye Tatovering merkes lenge etter at prisen er glemt. Forhør deg gjerne om pris på forskjellige studioer da dette kan variere en del. Det er en selvfølgelighet å få den kvaliteten man betaler for. Pris på tatovering Blir gjerne målt ut ifra størrelse og detaljrikdom. Ved større prosjekter kan man Som oftest avtale om timepris. Ut ifra et kunstnerisk synspunkt bør ikke penger Være den avgjørende faktoren når tatoveringen varer livet ut.

5. Forberedelser 

Hvis du har lett for å svime av, har Diabetes, Epilepsi, Hjertelidelser eller andre tilstander du er usikker på, la Tatovøren få vite om dette FØR du blir Tatovert. Ikke Tatover deg hvis du er Gravid. Mariuhana, Piller, Alkohol og Kjemiske substanser hører ikke hjemme i kroppen din når du blir tatovert, derimot et godt måltid, personlig hygiene og klær som eksponerer det området som skal Tatoveres er en grei måte å forberede seg på. Ta gjerne med en sjokolade, banan eller brus slik at du kan få opp blodsukkeret hvis du føler behovet. Er du syk, bør du vente til du er frisk og rask, for da vil både tatoveringsprosessen og helingsprosessen gå mye bedre.

2014-02-15 15.03.126. Ja, det gjør litt vondt!

Tatoveringsblekket blir stukket inn med nåler ca 2mm inn i huden, og dette gjør litt vondt avhengig av hvor på kroppen du skal ha din Tattoo. Smerteforskjellen er derimot såpass liten så du bør ta din tatovering der du ønsker å ha den. Hvor vondt det gjør varierer fra person til person, og fra sted til sted på kroppen. De fleste er faktisk positivt overasket over hvor lite vondt det gjør i forhold til hva de hadde trodd.

7. Tatoveringen er et åpent sår!

Unngå sterk sol, solarium, badekar, saltvann, klorvann på 3-4 uker… La være å klø og pelle på tatoveringen i hele grotiden. Vær ekstra varsom i nærheten av barn eller dyr som kan ta på, klore, gni eller være inntil tatoveringen.

Har du flere spørsmål om tatoveringer, ikke nøl med å sende en epost til post@attitude.no eller ringe 22201313.

Vil du bestille time hos Norges største og mest anerkjente tattoo studio, send inn forespørsel på www.attitude.no nå!

Gi gjerne en kommentar under om dette var informativt nok, om du har noen direkte spørsmål, eller om du har noen egne tips.

Lykke til!

“Electric Linda”

26 comments

 1. Synes dette var kjempebra skrevet! 🙂 Særlig dette med spontan-tatovering. Vet så alt for mange som lar seg referere til en “venn av en venn” med hjemmestudio (dvs. i stua) og kaster seg under nåla med en gang fordi det er billig. Resultatene er ikke alltid like gode der nei.
  Dette med pris og kvalitet er også utrolig viktig! Tok meg jo flere måneder før jeg landet på Gunnar V etter å ha forhørt meg rundt etter tatovører i hele landet, så gleder meg til å komme på besøk til dere i Mai!

  Spørsmål: Hvordan er det med toalettbesøk dersom tatoveringen tar såpass lang tid? Er dette uaktuelt (mtp. hygiene) eller er det en løsning på det?

  Like

 2. Toalettbesøk går fint. Ved ankomst får du en egenerklæring som du må lese igjennom, og her står det mange viktige punkter, som for eksempel det å ikke ta eller klø på tatoveringen, eller å ikke berøre noe av tatovørens utstyr mm. Ved toalettbesøk eller røykepauser anbefaler vi at tatoveringen tildekkes dersom det er mulig. Kunden bør aldri ta på eller justere plastfolien ved en tildekking heller. La tatovøren styre den prosessen så lenge du ikke får beskjed om annet.

  Like

 3. Veldig bra og informativt skrevet..
  Mange gode råd og tips for de som vurderer å la seg tattovere.
  Selv har jeg ett godt råd og tips; ikke ta tattovering for tidlig! Vent til du er gammel nok til å vite hva du gjør.
  Selv gikk jeg på den smellen 3 ganger da jeg var 16 og de er alle blitt tatt cover ups på.
  Jo eldre man er jo mer gjennomtenkt blir tattoveringene.
  Ett spørsmål til slutt:
  Hvordan er smerteforskjellen på ett portrett uten linjer osv og en “vanlig” tattoo med linjer og farger?

  Like

 4. Takk for et godt tilleggstips, noe jeg er veldig enig i.
  Angående spørsmålet ditt – smerteforskjellen på tatoveringer med og uten linjer er også ganske individuell. Noen mener at streker er værre enn fargelegging eller skygger, andre mener omvendt. Det spørs mye på plasseringen og tatovørens metoder. Så det spørsmålet har jeg ingen direkte fasit svar til, men personlig mener jeg linjene som regel føles værre enn fargelegging og skyggelegging, men det tror jeg også er mye på grunn av at man blir litt vant til smerten etterhvert, man blir litt nummen… Og fordi en “liner-nål” som vi bruker til streking som regel er få, samlede nåler (som en tynn og rund pensel) kan føles mer konsentrert, mens en “magnum-nål” som vi bruker til farge eller skygge, er flere nåler samlet side om side (som en bred og flat pensel) blir smerten fordelt på en litt større flate. Håper dette forklarer litt 🙂

  Like

 5. Takk for flott svar:-) er vel oxo enig i at linjer er verst. Fargelegging/ skyggelegging er jo egentlig bare kosen i forhold.. Hehe..
  Selv er jeg vant til tykke linjer og masse farger, men har planer om portrett på ribbeina, ikke ett behagelig sted har jeg hørt, men som du påpeker så er smerteterskelen forskjellig fra person til person..

  Like

 6. Jeg anbefaler ikke å tatovere portrett på ribbeina. Faktisk anbefaler jeg det ikke rundt hele mage/ribbein/korsrygg regionen, fordi det er det mest utsatte området når det gjelder bevegelser av kroppen, og ved forandring av kroppsvekt. Jeg sier ikke at jeg ikke gjør det, men jeg vil advare og anbefale å vurdere andre steder først.

  Like

 7. Mange gode tips her.
  Jeg fikk min første tattoo for 16 år siden. Så en til for 2 år siden. Slow progress.

  Venter fremdeles på å finne riktig artist for drømme tattoo’en. Hva skal jeg kalle det? Half sleeve. Starter oppå skulderen og vil gjerne den skal gå rett nedenfor albuen.
  Jeg har noen ideer i hodet til motiv, men det viktigste for meg er å finne noen med riktig strek, og som kan bli engasjert og være med å utforme tattoo’en.

  1 tattoo jeg tok var ikke vond i det hele tatt, og jeg var så nervøs at jeg holdt på å kaste opp på forhånd. haha… Husker det var skikkelig skummelt. 2 tattoo var ikke direkte vond, men enkelte steder var det litt iiih. Noen fortalte meg senere at det kunne være artisten hadde for lite blekk til tider. Stemmer dette? At hvis man har for lite blekk, gjør det vondere?

  Like

 8. Da blir det å vurdere en annen plassering:-) sånn sett fra en tattovørs øyne/synspunkt hvor er den beste plasseringen for portrett? Hvor er det lettest å “jobbe” med huden(uten for mye smerter:-))

  Like

 9. Smerte og blekk har lite til felles her, så det stemmer ikke at mindre blekk er vondere. Det hadde derimot vært veldig spesielt om tatovøren klarte å bruke mindre blekk enn vanlig, da man må dyppe nålene i blekk for å så stikke det inn i huden. Skulle man tatovere uten å dyppe i blekket, ville det bare bli et svakt sår i huden.

  Like

 10. Hvor som helst ellers! 🙂 hvis jeg får velge plassering for portrett foretrekker jeg utside/bakside på legg, innside underarm eller utside lår. Brystet er også ofte passende. Det er også lurt å vurdere etter hårvekst, så man ikke må barbere eller vokse området hver gang man vil vise frem tatoveringen 🙂

  Like

 11. Hmm.. Brystet går ikke, underarm går ikke, Ja da blir det låret eller leggen da:-) hehe..

  Får komme meg ned til deg en dag å booke time tenker jeg:-)

  Like

 12. Bra tips 🙂 Lurer på hvordan det er om man går til en tatovör (som ikke vet hva han/hun holder på med) og det gjör ekstremt vondt i prosessen, om nettopp smerten kan väre annerledes (bedre?) hos en som er flink? Har litt vanskelig for å formulere meg, men håper du skjönner spörsmålet og kan svare 🙂

  Like

 13. En tatovør som ikke vet hva han/hun holder på med er for det første ingen tatovør. Men ja, smerten blir større dersom tatovøren stiller inn nålen feil, tatoverer i ugunstig vinkel eller har dårlige nåler.

  Like

 14. Takk for svar! Greia er den at jeg var til en som har godkjent studio, men hun er dessverre ikke så flink. Fikk meg en tatovering ved ribbeina som gjorde så sinnsykt vondt. “Kunsten” ble ikke bra i det hele tatt og ska snart ta cover-up (etter ca. 4 års venting) og er egentlig ganske redd for at det ska gjöre såpass vondt igjen :/

  Like

 15. Ja, det må jeg nok regne med uansett hvem som tatoverer, hehe 😉 tenkte bare at smerten muligens kunne väre avgjörende om en dyktig tatovör gjorde jobben i stedet for en som ikke er det. Takk for svar igjen! Ha en god natt 🙂

  Like

 16. Hei. Det er kanskje ikke relevant til denne posten, men jeg lurer på om det fortsatt er veldig lang ventetid hos deg electriclinda?

  Jeg har tenkt på en sleeve i flere år, tror den kan være ganske krevende og få til, så det er ikke hvem som helst som kan klare det, og jeg syns arbeidet ditt holder svært høy standard 🙂

  Like

 17. Hei! Jeg skal muligens ta en ganske en passe stor ørn på ryggen som cover up i slutten av denne måneden, altså mars. I sommer skal en vennegjeng av meg til varmere strøk for siste gang før de skal i militæret og vi flytter til hver vår by. Jeg har veldig lyst og være med, men er redd for at tatoveringen skal miste farge i for mye sterk sol. Tidligere erfaringer er at det har blitt mye ligging på stranda for brun fargen skyld. Du skriver blandt annet at man bør unngå sterk sol på 3-4 uker. Dette blir isåfall minimum to måneder etter jeg har tatt tatovering. Bør/må jeg ta hensyn til tatoveringen? Unntatt og smøre godt.

  Like

 18. Skal ta en tatovering (eller strengt tatt i dag) så er litt spent med resultatet og prosessen. Det er da flott å finne en slik artikkel som dette som viser til litt om prosessen og jeg skal definitivt huske å ta med meg noe som kan få opp blodsukkeret. Har valgt både motiv og kunstner med omhu og går til ett av de mest anerkjente stedene hvor jeg er fra så håper dette valget lønner seg i sluttresultatet.

  Nå tror jeg iallefall at jeg må sove litt tror ikke jeg kan sitte med trøtte øyne i morgen 😛

  Like

 19. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks! kcegcgbaddab

  Like

 20. Hei. Jeg lurer på hvordan det er å ta en tatovering på utsiden av låret. Har tenkt til å ta en der i oktober/november. Har en på leggen, og syntes ikke det var så vondt.
  Er det vondere på låret?

  Like

 21. Hei veldig bra skreve. Eg har en passe stor på under armen, som eg tok hos en venn av en venn. Va ganske heldig med han, men den neste eg har planer om å ta hos en proff. Eg svimt av 2 ganga under den tia. D va ikkje før att d va ont, men eg reagert veldig på lydn. Så når eg fikk headsett med musikk så gikk d bære bra. Så d e også ett tips vest mann e litt nervøs.
  Det eg lura på e kordan farge hold best såm ikkje blir så fort svak. Har laga ei skisse av d eg vil ha og må ha 4-6 farge som e forskelig. D e fleire rune som e satt sammen, og eg vil att alle “bokstavan”ska vises.

  Like

 22. Hei!
  Jeg er en jente på 14 år, og jeg vet at det er en ganske ung alder å ønske en tatovering i. Men jeg ønsker bare et lite semikolonstegn på håndleddet mitt. Semikolon brukes når forfatteren kunne sluttet setningen, men bestemte seg for å fortsette. Poenget med en semikolon-tatovering er for suicidale mennesker, og da skal du symbolisere forfatteren, og setningen symbolisere livet ditt. Altså kunne du tatt selvmord, men valgte å ikke gjøre det. Jeg har har selvmordstanker, driver med selvskading, og derfor liker jeg det symbolet veldig godt, og jeg tror det kunne ha hjulpet meg å ha dette tatovert. Noen tanker på dette? Burde jeg gjøre det eller vente? Tusen takk for svar.

  Like

Please, leave a comment!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: